Overheidslening

Deze lening voor ambtenaren is een hele nieuwe vorm van kredietverstrekking. Deze lening is meer bedoeld voor een bepaalde doelgroep. De naam van het krediet zegt het al, deze lening is eigenlijk alleen bedoeld voor de ambtenaren of de partners van een ambtenaar. Het is zelfs mogelijk dat semi ambtenaren hiervoor ook in aanmerking komen.

Wanneer een ambtenaar de behoefte heeft om geld te gaan lenen. Kan het zeker verstandig zijn om zich uitgebreid te laten informeren over de ambtenarenlening. Ook dient u na te gaan of er misschien een traject loopt bij uw werkgever. Wanneer u geld wilt lenen bij een andere partij kan het zeker verstandig zijn om aan te geven dat een ambtenaar bent ivm onderhandeling over de hoogte van de rente en aanvullende voorwaarden

In onderzoeken van een aantal kredietverstrekkers komt naar voor dat de meeste ambtenaren een veel beter verantwoordelijkheidsgevoel hebben c.q. betalingsmoraal. Doordat deze mensen bij een overheidsorgaan werken hebben zijn ook veel grotere zekerheid van hun baan.

Door deze onderzoeken zijn de meeste banken bereidt ambtenaren goedkoper geld te willen lenen. Vaak komt het ook voor dat er een aantal trajecten via de overheid zelf lopen waarbij de desbetreffende ambtenaar ook direct geld kan lenen. Het dient dan wel vaak werkgerelateerde te zijn. Een voorbeeld hiervan is het kopen van een auto.

De overheidslening wordt ook wel de ambtenarenlening genoemd. Deze lening is speciaal bedoeld voor ambtenaren die graag geld willen lenen. Deze groep mensen kunnen tegen betere voorwaarden en rentes lenen. Dit komt voort uit het idee dat ambtenaren een betere betaalmoraal hebben dan andere doelgroepen. Ook van belang is dat wanneer zij een vaste baan hebben, dit is wel een veel zeker gegeven is dan bij andere ondernemingen.

Een hypotheekverstrekker maakt al langer gebruik van een risicoprofiel behorend naar het beroep wat u uitoefent.

De voordelen

  • De lagere rente, dit komt voort dat wanneer u werkt bij de overheid u vaak meer zekerheid heeft betreffende uw baan.
  • Vaak een lagere rente dit komt voort uit het feit dat de meeste ambtenaren een goede en juiste betalingmoraal hebben.

De nadelen

Doordat het een ambtenarenlening betreft is dit alleen voor een bepaalde doelgroep.